Frecvenţa durerilor cervicale este mai mare la persoanele care muncesc şi afirmă faptul că un volum mare de muncă este unul dintre factorii care influenţează durerea cervicală, însă nu orice durere cervicală este asociată unei hernii de disc cervical, după cum explică medicul neurochirurg Cenk Ermol, scrie Gândul.
„Durerile cervicale apar în special ca urmare a unor cauze mecanice şi a afecţiunilor coloanei vertebrale. Cea mai frecventă durere cervicală este durerea cervicală din cauze mecanice. Ne confruntăm foarte des cu pacienţi care acuză acest lucru, în special persoane care lucrează mai ales la birou, în poziţie aplecată, întreaga zi. Cealaltă cauză frecventă este constituită din micro leziuni traumatice care afectează zona cervicală”, susţine neurochirurgul.
Hernia de disc cervical apare în urma compresiei unui nerv, astfel că, dacă durerile se extind spre braţ şi mână şi apare o senzaţie de amorţire a acestora, trebuie să ne prezentăm de urgenţă la medic. De asemenea, persoanele care suferă de acest tip de afecţiune se pot confrunta şi cu dureri ale gâtului, deoarece muşchii gâtului sunt contractaţi permanent.
De asemenea, poate apărea slăbiciunea braţului şi a mâinii.
Citeşte continuarea în Gândul.